ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Semih Özcan Anadolu Lisesi

Mrt

ODTÜ Robot Topluluğu Türkiye'nin ilk robot topluluğudur. ODTÜ Robot Topluluğu TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisiyle beraber yürütülen "Her üniversiteye bir robot topluluğu" hareketiyle birlikte ülkemizde robot teknolojisi bilincinin oluşmasında pek çok faaliyete imza atmıştır.

Öğrencilerimiz,  22 Mart 2024 tarihinde ODTÜ Kongre ve  Kültür Merkezinde gerçekleşen ODTÜ Robot Topluluğu’nun düzenlediği 20. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine, Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Gamze ŞİŞMAN koordinatörlüğünde katılım sağlamışlardır.

Mrt

Öğrencilerimiz, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenecek olan  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST 2024) katılmak için Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gamze ŞİŞMAN rehberliğinde çalışmalarına başladı.

"Takımımız 2024 yılında kurulmuş olup gelecek nesillere faydalı olmak amacıyla yenilenebilir enerji ile çalışan keşif ve gözlem İHA üzerinde çalışacaktır. Takımımızın ismi olan 'Sem-İHA' ,okulumuza adı verilen Şehit Kara Pilotu Semih Özcan adına düzenlenmiş olup oy birliğiyle isim olarak seçilmiştir. Takım 2 gruba ayrılmıştır: Ar-Ge ekibi, Tasarım ekibi. Görevlerini bitirmiş olan herkes yardıma ihtiyacı olan Ekip arkadaşlarına yardım edecek ve böylece takım içinde birlik ve dayanışma sağlanmış olacaktır. Vizyonumuz Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisine faydalı olabilecek projeler geliştirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak ve bu projeleri en üst seviyeye taşımaktır."

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi çalışmaları için tebrik eder, başarılar dileriz.

SemİHA Takımı

Mert Ali Gök

Duru Mumcu

Özgün Doruk

Serra Dila Karakaplan

Eylül Bozdoğan

UzunTuğçe GÖKAĞAÇ

Mehmet Tolga Koçak

Yaren Kaya

Ekinsu Çalbay

Muhammed Eren Atar

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü dolasıyla okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu tören okululuzun bahçesinde gerçekleştirildi. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Okulumuz koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. Yılı Kutlama Programı kapsamında düzenlenmiş olan "İstiklal Marşı'mızın Tahlili" konulu söyleşisi için Yazar Yaşar ÇAĞBAYIR ' a teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

Okulumuza adı verilen Şehit Semih  Özcan' ı şehitlik mertebesine  ulaşmasının 5.yılında cebeci askeri  sehitlikteki kabri başında  okulumuz idareci,  öğretmen, öğrencilerimiz ve ailesiyle birlikte andık. Vatan  sana minnettardır.

Ock

Rehberlik Servisince 10.sınıf öğrenci ve velilerimize ders seçimi ve Kendini Değerlendirme Envanteri uygulama sonuçları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ock

Şehit Semih Özcan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisinin daveti üzerine İŞKUR Mesleki danışmanları Neslihan ÖZSOY ve Sonay YANAR okulumuza gelerek dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencilerimize "DOĞRU MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ"  konulu konferans vermişlerdir. Okulumuz adına kendilerine teşekkür ederiz.